Избирач на слики во боја на интернет

Оваа бесплатна алатка за обоени мрежи, не мора да ја инсталирате оваа само да направите фотографија или датотека со слики од вашиот локален компјутер, паметен телефон, откако ќе ја поставите сликата, ќе ги добиете податоците за боја.

Изберете ја бојата и добијте RGB хексадецимален код во боја и HSV-код, добијте HTML-боја од која било слика на ист начин како оваа едноставна он-лајн алатка лесно да пронајдете HTML кодови во боја за вашата веб-страница со помош на нашиот берач на бои, табели за бои и имиња на бои во HTML на ист начин како Hex кодовите во боја, вредностите RGB и HSL

Сликата ќе се вчита и можете да ја изберете бојата од секоја точка на сликата. Избраниот и претходно нарачаниот код за боја е списокот подолу и изберете ја вашата боја!

Споделете го нашиот избор за боја потоа вашите пријатели!

Check Your Image Color
Enter image name : You must insert 4 word


This "" graphic has 20 dominated colors, which include Pistachio Flour, Viridian Green, Ceylanite, Kettleman, Uniform Grey, Steel, Fern Frond, Tin, Celestial Dragon, Kuro Green, Chlorophyll, Dark Lime Green, Parakeet, Luscious Lime, Siskin Sprout, Ikkonzome Pink, Red Cedar, Lavender Pink, True Red, Byzantine. It makes so beautiful color combination inspired from this image.

Color data for:

ColorHexRGBName
#489000rgb (72, 144, 0)Pistachio Flour
#c0d8d8rgb (192, 216, 216)Viridian Green
#304818rgb (48, 72, 24)Ceylanite
#606060rgb (96, 96, 96)Kettleman
#a8a8a8rgb (168, 168, 168)Uniform Grey
#787878rgb (120, 120, 120)Steel
#607818rgb (96, 120, 24)Fern Frond
#909090rgb (144, 144, 144)Tin
#901860rgb (144, 24, 96)Celestial Dragon
#183018rgb (24, 48, 24)Kuro Green
#489018rgb (72, 144, 24)Chlorophyll
#78c000rgb (120, 192, 0)Dark Lime Green
#78a848rgb (120, 168, 72)Parakeet
#90a878rgb (144, 168, 120)Luscious Lime
#789030rgb (120, 144, 48)Siskin Sprout
#f09090rgb (240, 144, 144)Ikkonzome Pink
#d87878rgb (216, 120, 120)Red Cedar
#d890d8rgb (216, 144, 216)Lavender Pink
#c01830rgb (192, 24, 48)True Red
#c030a8rgb (192, 48, 168)Byzantine